FENNTARTHATÓ TÁPLÁLKOZÁS


A fenntartható táplálkozás olyan étkezési szokásokat jelent, amelyek egyszerre támogatják az emberi egészséget és a bolygó erőforrásainak megőrzését a jövő generációi számára.


Alapelvei

  • Növényi alapú étrend előtérbe helyezése
    • Több zöldség, gyümölcs, hüvelyes, dió és mag fogyasztása, kevesebb állati eredetű termékkel.
  • Helyi és szezonális élelmiszerek választása
    • Csökkenti a szállításból eredő környezeti terhelést.
  • Élelmiszer-pazarlás minimalizálása
    • Az ételmaradékok újrahasznosítása és a tudatos tervezés révén.
  • Fenntartható forrásból származó ételek
    • Organikus, fenntartható gazdálkodásból származó termékek előnyben részesítése.
  • Víztakarékos élelmiszerek fogyasztása
    • Olyan ételek választása, amelyek előállítása kevesebb vízfelhasználást igényel.


Célja

Az egészséges életmód támogatása, miközben csökkenti az élelmiszertermelés okozta ökológiai lábnyomot, hozzájárulva a klímaváltozás mérsékléséhez és az erőforrások hosszú távú fenntartásához.

KÉRI FANNI DIETETIKUS
kerifanni.hu   kerifanni.com   kerifannidietetikus.com
© 2025 ALL RIGHT RESERVED 
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el